Video – Pět klíčů k bezpečnému stravování

 Video „Pět klíčů k bezpečnému stravování“

Víte, že v potravinách se mohou skrývat mikroorganizmy, které způsobují zdravotní potíže jako jsou žaludeční nevolnost, zvracení, průjmy, horečku, nebo mohou dokonce způsobit i smrt? Ochrana proti nim je přitom velmi jednoduchá a zvládne ji ve své domácnosti každý – stačí při zacházení s potravinami dodržovat správné hygienické zásady. Tyto zásady byly zformulovány Světovou zdravotnickou organizací (WHO) do tzv. „Pěti klíčů k bezpečnému stravování“ a  názorně jsou vysvětleny v přiloženém videu. Českou verzi videa připravil Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci s Kanceláří WHO v České republice.

 

{mp4}2015/2015-11-MZe-WHO-720{/mp4} 

 

Název videa kvalita 240p kvalita 360p kvalita 480p kvalita 720p
5 klíčů WHO (3 min 38 sec) nižší kvalita střední kvalita vyšší kvalita vysoká kvalita (*)

 

Poznámka:

kvalita 240p – rozlišení videa 426×240, datový tok 320 kbps
kvalita 360p – rozlišení videa 640×360, datový tok 768 kbps
kvalita 480p – rozlišení videa 854×480, datový tok 1024 kbps
kvalita 720p – rozlišení videa 1280×720, datový tok 2048 kbps