Ovoce a zelenina
Mořské řasy jsou již po staletí běžnou součástí tradičních pokrmů pobřežních národů. Hojně jsou konzumovány ve východní Asii, zejména v Japonsku, Číně, Koreji a Vietnamu. Uvádí se, že v těchto státech jsou každodenní součástí stravy a denní spotřeba na obyvatele se pohybuje kolem 8 g v sušeném stavu.
Grapefruit je plodem citroníku rajského (lat. Citrus paradisi), subtropické dřeviny z čeledi routovitých. Plody jsou kulatého nebo mírně zploštělého tvaru. Díky své charakteristické chuti, šťavnatosti a obsahu zdraví prospěšných přírodních látek se těší velké oblibě. Na trhu je běžně dostupný v mnoha odrůdách i podobách. V poslední době se nesetkáváme jen s grapefruitem jakožto potravinou, ale na trhu jsou dostupné různé doplňky stravy s extraktem z grapefruitu s ne vždy specifikovaným složením. Jelikož grapefruit obsahuje látky, které mají vliv na hladiny některých léčiv v organizmu, je důležité se v určitých případech chovat opatrně. Grapefruit může pro člověka představovat určité riziko.