Označování potravin
Požadavky na kvalitu českých kečupů jsou stanoveny národním předpisem, tento se však nevztahuje na kečupy dovezené ze zemí Evropského společenství, a proto kvalita „evropských“ kečupů může být někdy odlišná od českých, v závislosti na předpisech jednotlivých členských zemí.
Na obalech mražených krémů musí být uvedeny následující informace:
Z hlediska bezpečnosti potravin se dezerty a pudinky nedají jednoznačně podchytit jednou vyhláškou, která by vymezila jasná legislativní pravidla. Z tohoto důvodu je nutné odkázat na zákon o potravinách a tabákových výrobcích č. 110/1997 Sb., respektive v posledním znění,
Tuky jsou důležitou a přirozenou složkou potravin. Z obecného hlediska tuky dělíme na rostlinné a živočišné. Mezi rostlinné tuky řadíme oleje (např. sójový, řepkový, slunečnicový, olivový, palmový apod.) a z olejů vyráběné tzv. „ztužené tuky“. Co jsou jedlé tuky a oleje, jaké jsou na ně kladené kvalitativní požadavky, jak s nimi správně zacházet, je popsáno ve vyhlášce č. 77/2003 Sb., resp. 124/2004 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje.
Současný trh nabízí nepřeberné množství druhů sýrů. Jak se v nich orientovat, napoví informace, které musejí být uvedeny na obale.